top of page

Вітаємо ПАНЕНКО ВІРУ АНДРІЇВНУ з Днем народження!

Віра Андріївна — мій перший тренер з альпінізму, яка відкрила для мене світ гір, про який я тільки мріяв, читаючи книжки у школі та університеті. На першій зустрічі вона просто запитала: "А поїхали на Кавказ?" Я був збентежений і відповів, що ще ніколи не був у горах, та й взагалі дуже "юний". У відповідь отримав посмішку.


Це була подорож у світ гір. Протягом багатьох років Віра Андріївна допомагала і допомогає мені як людина і тренер, дає поради та подтримує багатьох з нас. Ми разом підкорили багато вершин, часто були напарниками на маршрутах. Вона завжди була врівноваженою та справедливою під час обговорення сходжень. Також мені запам'яталося, як Віра Андріївна співала під гітару. Її пісні були сповнені ГЛИБОКОГО змісту і зачіпали душу.


Одна з яскравих історій сталася в альптаборі Безенгі. Вночі на біваку в "Теплому углу" трапився сильний каменепад з льодовика "Арбуз". Весь схил був червоним від іскор, пахло сіркою, а Віра Андріївна викинула мене з палатки за шкірку (КОМІР). Тоді я зрозумів, яка це сильна людина!


Цих історій можна згадувати безліч, і кожен, хто ходив у гори, розуміє, про що я. Віра Андріївна, щиро вітаю Вас з днем народження! Бажаю міцного здоров'я та довгих років життя. Дякую за ваше виховання, за те, що ви сформували в нас характер і цілеспрямованість. Щиро обіймаю і вітаю! Ваш Олександр Сумцов.


-----------------------

Вітаємо ПАНЕНКО ВІРУ АНДРІЇВНУ з Днем народження!


Віра Андріївна — кандидат у майстри спорту з альпінізму, інструктор-методист ІІ категорії з альпінізму, суддя зі спорту І категорії та керівник клубу туризму-альпінізму ім. Євгена Абалакова Сумського Палацу дітей та юнацтва. Народилася 4 серпня 1955 року на Полтавщині. Закінчила Сумський державний педагогічний інститут ім. А.С. Макаренка.

Нагороджена численними відзнаками за високі досягнення та внесок в освітнє та культурне життя Сумського регіону.

Віра Андріївна — фахівець з дитячого альпінізму та автор навчальної програми для дітей та юнацтва з альпінізму. Вона майстерно поєднує знання з альпінізму, психології, готовності до новаторського руху в педагогічній діяльності.

Віра Паненко організовувала походи вихідного дня на Піп-Іван, Шпиці, Довбушанку, Карпатські полонини, сходження на гори Петрос та Говерла. Вихованці клубу побували в Карпатах, на Кавказі, в Криму, на Камчатці. За 60 роки клубу вдалося піднятися на Пік Комунізму, пік Євгенії Корженевської, пік Леніна, Шхельду, Ельбрус та в гори Азії. Також було створено відомий на всю Україну і за її межами музей історії альпінізму та скелелазіння. Під її керівництвом клуб проводив численні дитячо-юнацькі тури для більш ніж 2000 дітей та підлітків.

Серед вихованців Віри Андріївни можна побачити чемпіонів Першості України з техніки альпінізму серед учнів на всеукраїнських змаганнях, переможців всеукраїнських дитячих і юнацьких змагань з альпінізму, гірських походів міжнародного класу.

І сьогодні Віра Андріївна залучається до організації та проведення змагань зі скелеллазіння в Сумах. Серед колег, підлеглих, батьків, вихованців Віра Андріївна користується заслуженим авторитетом та повагою.


Бажаємо міцного здоров’я, довголіття, благополуччя та якомога більше радісних та світлих моментів у житті, щоб посмішка все частіше сяяла у Вас на обличчі!

Вдячні Вам за виховання не одного покоління вправних альпіністів та туристів, за те, що несете світло знань та прищеплюєте юним підопічним любов до свободи, природи, здорового та активного способу життя. Віримо, що завдяки Вашій діяльності та професіоналізму доля багатьох Ваших учнів та їх батьків змінилася на краще, адже Ви — Педагог з великої букви!



Comments


logo_ukr_long_color_bg-white.png
bottom of page