top of page

80 років Михайлу Сидорову!

Михайло Миколайович – досвідчений турист, який з юних років захоплюється горами: гірським туризмом та альпінізмом. Він є старшим інструктором і майстром спорту з альпінізму. На Говерлі був майже сто разів! У його гірсько-туристичному арсеналі – Памір і Кавказ, Тянь-Шань і Татри, а також Карпати. Найвищою вершиною, яку підкорив цей сміливий львів’янин, є Пік Євгенії Корженевської на Памірі – 7105 метрів!

І навіть у свої поважні роки він є членом президії та відповідальним секретарем Львівської обласної федерації спортивного туризму і керівником туристично-альпіністського центру «Скеля»!


Окремо треба виділити розповідь про карпатські гори, а саме Говерлу. Вона посідає особливе місце в житті ювіляра. Директор туристично-альпіністського центру «Скеля» Михайло Сидоров бере участь у «Говерляні» з 1965 року, спочатку – як учасник, далі – як інструктор, і вже багато років – як організатор і керівник.


Історія «Говерлян» — це особлива віха в туристичному русі України. Її ініціаторами були відомі у свій час люди: майстер спорту з альпінізму Павло Курило, знамениті туристи Ярослав Базилевич, Геннадій Шалаєв, Роман Струк. Організована вперше у 1964 році, вона набирала розгону, як снігова лавина, і вже до 1991 року відбулося 40 сходжень! У той час їх бувало і два-три рази на рік. Коли в державі почалися процеси перебудови, організація сходжень припинилася. У 2004 році з ініціативи Михайла Сидорова підкорення карпатської вершини відновлено, 2024 рік – ювілейний: 50-й раз з часу заснування і 10-й з часу відновлення. Співорганізатором «Говерляни» постійно є Львівська обласна федерація спортивного туризму.


Бажаємо Михайлу Сидорову міцного здоров’я, сил і подальшого натхнення для організації «Говерлян» та спортивного довголіття. Частування ювіляра відбудеться 30 липня. Запрошуємо всіх долучитися до привітань!




10 переглядів

Comments


logo_ukr_long_color_bg-white.png
bottom of page