top of page

100-річчя Івана Андрійовича Кашина

Нещодавно відзначилось 100-річчя Івана Андрійовича Кашина (за свідоцтвом Андріановича), що є надзвичайною подією. Цей видатний чоловік пройшов нелегкий життєвий шлях, проте завжди залишався вірним українцем, багато разів прославляючи Україну в альпінізмі та акробатиці.

Іван Кашин став найстаршим альпіністом України, і його століття є важливою подією для українського альпінізму. Спільно з Іваном Кашином святкували:

 Національний Реєстр Рекордів України , який вручив нагороду "Найстарший альпініст України" та вніс у книгу рекордів, а також особисті привітання від Валентина Щербачова та експерта Віталія Зоріна.

 Міністерство молоді та спорту України , яке вручило Нагрудний "Знак Пошани".

 ФАіСУ та ветерани альпінізму та скелелазіння м. Києва, що подарували цікавий кубок та спортивну форму з комплекту олімпійської збірної України, щоб Іван Андрійович міг продовжувати свою ранкову зарядку.

 Велика подяка СК "Рідна", яка вручила Івану Андрійовичу страховий поліс з побажаннями жити ще 50 років та гарним вітамінним букетом. Особисто президент ФАіСУ вручив ще 3 сертифікати для страхування спортсменів.

 Студенти КПІ завжди славилися своєю сплоченістю, і цього разу вони прийшли привітати свого наставника та подарували йому надзвичайно пам'ятні відзнаки.

 Віктор Оліфіров присвятив цікавий вірш ювіляру про хребет та гори)

 Багато теплих слів було сказано, також персональні привітання передали Альпклуб "Одеса", Альпклуб Суми, Дніпропетровскої федерації альпінізму та скелелазіння

 З розповідями про сходження та спогади виступили Віктор Мацько, Віктор Антонович Яковина, та багато інших.

Висловлюємо подяку керівництву Будинку вчених за можливість провести цю урочистість у затишних та історичних стінах будівлі. Додали приємних спогадів записи з архіву Володимира Дмитровича Могогарова та фото з особистого архіву Івана Андрійовича. Ми вдячні всім, хто завітав, хто висловив поздоровлення, хто і досі пам'ятає досягнення Івана Андрійовича. Це велике щастя бачити таких відданих учнів та колег і знати, що вік не є перепоною. Гори – це кохання назавжди... Альпініст – це назавжди...

ph: Victor Voznyuk




4 перегляди

Comments


logo_ukr_long_color_bg-white.png
bottom of page